Τοποθεσία-Πρόσβαση

.

Η νοτιοδυτική πλευρά της Σάμου είναι μία από τις πιο όμορφες του νησιού.

Ο Κάμπος (περιοχή Βοτσαλάκια) του δήμου Μαραθοκάμπου είναι μια ήσυχη περιοχή γεμάτη φυσικές ομορφιές.

Εδώ βρίσκεται η μακρύτερη παραλία της Σάμου με άμμο και ψιλό βότσαλο (5χλμ) ενώ στο τοπίο κυριαρχεί το ψηλό βουνό ”Κερκίς” που υψώνεται στα 1.443μ.

Στα μισά του ανηφορικού δρόμου βρίσκεται το εντυπωσιακό υστερο-βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας της Ευαγγελίστριας ανάμεσα σε πυκνό πευκοδάσος με μαγική θέα και στην άλλη μεριά του βουνού το περίφημο σπήλαιο του Πυθαγόρα όπου αποσύρθηκε ο σοφός για να γλιτώσει από το κυνήγητο του τυράννου Πολυκράτη. Στο δυτικό τμήμα του νησιού βρίσκεται ένα τεράστιο φυσικό καταφύγιο υπό την προστασία της ”Νatura 2000” όπου υπάρχουν χώροι αναπαραγωγής της φώκιας. Αξίζει να το επισκεφτείτε.

Πρόσβαση

Το Καρλόβασι είναι το κοντινότερο λιμάνι και ο αερολιμένας Σάμου εξυπηρετεί το νησί, η πρόσβαση στο κατάλυμα γίνεται εύκολα με ένα ταξί.

Για να έρθει κανείς με αμάξι θα ακολουθήσει τις ταμπέλες προς Μαραθόκαμπο μετά προς Όρμο, ακολουθόντας την ταμπέλα προς  Κάμπο.

Αφού περάσει το χωριό του Κάμπου, τα ”Votsalakia Resort”  και το ”Κampos Village resort” θα δει την ταμπέλα από τα ”STUDIOSPOPI” στα αριστερά και τοτε στρίβει δεξιά. Τα στούντιο είναι στα 30μ.

icon-car.pngFullscreen-Logo
Studio Popi

loading map - please wait...

Studio Popi 37.707794, 26.666865